Terrasshissen tillfälligt stängd

Terrasshissen tillfälligt stängd

Terrasshissen är tillfälligt stängd till och med 30 november. Det är området runt omkring hissen som ska renoveras. Sedan augusti är även terrasstrapporna stängda. Hallbergstrappor är nu bästa vägen upp till Kärnan. Följ skyltningen!

– Vi ska bland annat renovera regnskyddet längst upp, byta ut dagvattenbrunnar samt lägga om gatustenen kring entrén av tornet. Under tiden måste vi tyvärr hålla Terrasshissen stängd för allmänheten, säger Georg Hermann, biträdande projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen.

Under tiden Terrasshissen och Terrasstrapporna är avstängda rekommenderar vi folk som vill ta sig uppför landborgen att välja Hallbergs trappor, Långvinkelsgatan eller Springpostgränden. I övrigt hänvisar vi till någon av de busslinjer som går via Knutpunkten eller Järnvägsgatan som stannar vid en hållplats utmed Kopparmöllegatan eller Bergaliden.

Sök bussavgångar på Skånetrafikens webbsida.

Om allt går enligt tidplan ska renoveringen av Terrasstrapporna vara klar till våren 2019. Läs mer om vad som ingår i renoveringen på helsingborg.se/terrasstrapporna