Var hälsad, Kärnans nya webbplats är här!

Välkommen till Kärnans nya webbplats! Här kan du komma stadens mest kända landmärke riktigt nära på både djupet och på höjden. Lär känna varje liten tegelsten i takt med att du tar dig upp och ner för tornet, bläddra i tornets långa historia eller kika in i varje våningsplan och lär dig mer.

Det första du möts av är Kärnans fasad. Och här har vi gjort något ovanligt, du scrollar nerifrån och upp för att få en känsla av tornets höjd och storlek. Detta är också huvudnavigationen på sidan där du hittar länkar och ikoner till det mesta av innehållet.

Kika runt på varje våningsplan med 360-bilder där du kan komma nära detaljerna av våra medeltida rum. Kanske hittar du en ny favorit detalj att lära dig mer om? Kärnan sprudlar av historia. Du hittar 360-bilderna på varje våningsplan under knappen ”360-vy”.

Vill du dessutom ha ännu mer information kan du gå in i vår ”Guide”. Där hittar du ännu lite mer djuplodande information, audioguide, bilder från varje våningen.

Kärnan har upplevt enormt mycket i sitt liv. De datum som minns är såklart när kungligheter gästat tornet, skepp seglat förbi på sundet, fientliga soldater har belägrat tornet och dramatik har utspelat sig. Men de allra flesta dagar har varit lugna och fina som sig bör. På tidslinjen har vi identifierat några viktiga årtal för Kärnan. Du hittar tidslinjen under ”Om Kärnan”.

Längst ner på sidan har du en ”huvudmeny” där du hittar ”Besöka” med all viktig information inför ditt besök, program, nyheter och kontaktuppgifter med mera.